Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΗΛΟΠΙΤΑ🍎

                                            Μηλόπιτα
--------------------------------------------------------------
Υλικά:2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/4 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο
--------------------------------------------------------------
Εκτέλεση:
•Για την εύκολη μηλόπιτα, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

•Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

•Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.

•Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.
•Πηγή:https://www.argiro.gr/recipe/eukoli-milopita-afrati/
-----------------------------------------------------------------------------
Αποφάσισα μια μέρα να κάνω μια μηλόπιτα, είχα ξανακάνει στο περελθόν αλλα δεν ειχε μεγάλη επιτυχία αλλα με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπάριγου η μηλόπιτα πέτυχε, ηταν πολυ εύκολη και γρήγορη και πολυ νόστιμη.Οταν θέλεις να κανεις ενα γλυκό σε πολύ λίγο χρόνο αυτή η συνταγή ειναι η λύση!
--------------------------------------------------------------------------
 Δείτε εικόνα:
Ελπίζω να σας αρέσει εμφανισιακά 😊, γευστικά την φάγαμε σε μια μέρα😄
 


                           
                                         







Σχόλια

  1. Λατρεύω τις μηλόπιτες! Είναι το αγαπημένο μου γλυκό!
    Από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ!

                                  ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Τα Χριστούγεννα στη Γαλλία αποτελούν την εορταστική κορύφωση του έτους. Σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες η εποχή προ των Χριστουγέννων είναι αρκετά σημαντική και πολύ οικογενειακή. Η παραμονή των Χριστουγέννων εδώ είναι εργάσιμη μέρα, όπως και τώρα άρχισε και στην Ελλάδα. Το βράδυ όμως η οικογένεια συγκεντρώνεται για ένα ολοκληρωμένο χριστουγεννιάτικο δείπνο. Ο Père Noël (Ο πατέρας των Χριστουγέννων), ο για τους Γάλλους Άγιος Βασίλης, δίνει τα δώρα του την 24 Δεκεμβρίου . Μεγάλη σημασία στους εορτασμούς των Χριστουγέννων έχουν οι γαστρονομικές απολαύσεις. Το παραδοσιακό εορταστικό τραπέζι, το «Reveillon» (ρεβεγιόν) αποτελείται προπαντός από θαλλασσινά και κυρίως τα στρείδια, όλες οι αγορές γεμίζουν στρείδια επίσης μια πλούσια γκάμα διαφορετικών πιάτων. Ανήμερα στις 25 τρώνε την γαλοπούλα Και αυτό το έθιμο έχει περάσει σήμερα στα προγράμματα όλων των ξενοδοχειακών μονάδων της Ευρώπης και όχι μόνο αλλά και επ

Λεμονάδα με ροδάκινα και μέλι 🍋🍯

Δοκίμασα να φτιάξω αυτήν την δροσιστική λεμονάδα με ροδάκινα και μέλι, ελπίζω να σας αρέσει και στο μέλλον να την φτιάξετε Υλικά 5 τεμ. μέτρια ροδάκινα χωρίς κουκούτσι ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική  2 κουτ.σουπ. μέλι θυμαρίσιο 6 τεμ. λεμόνια χυμός 6 - 7 φλ.τσ. ανθρακούχο μεταλλικό νερό Οδηγίες Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη μαζί με μισό φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα ροδάκινα σε φέτες ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα πιρούνι λιώνουμε τα ροδάκινα και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε σουρωτήρι και πιέζουμε με την ράχη ενός κουταλιού για να βγάλουμε όσο περισσότερο ζωμό γίνεται. Μέσα σε αυτό το σιρόπι ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ρίχνουμε σε μια κανάτα τον χυμό από έξι λεμόνια και τον σιρόπι του ροδάκινου μαζί με το ανθρακούχο μεταλλικό νερό και αν

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΩΝ

                                ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΩΝ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ Πλέκοντας κορδέλες στο Γαϊτανάκι! Από τα πιο γνωστά πανελλαδικά έθιμα, που διατηρούνται αυτούσια ως τις μέρες μας, είναι το γαϊτανάκι. Το γαϊτανάκι είναι ένας χορός που δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι της απόκριας. Δεκατρία άτομα χρειάζονται γι’ αυτόν το χορό. Ο ένας κρατά ένα μεγάλο στύλο στο κέντρο, από την κορυφή του οποίου κρέμονται 12 μακριές κορδέλες, διαφορετικού χρώματος η καθεμιά. Οι κορδέλες αυτές λέγονται γαϊτάνια και δίνουν το όνομά τους στο έθιμο. Οι υπόλοιποι δώδεκα χορευτές κρατούν από ένα γαϊτάνι και χορεύουν σε ζευγάρια. Καθώς κινούνται γύρω από το στύλο, κάθε χορευτής εναλλάσσεται με το ταίρι του κι έτσι πλέκουν τις κορδέλες πάνω του δημιουργώντας χρωματιστούς συνδυασμούς. Όταν πια οι κορδέλες τυλιχτούν στο στύλο και οι χορευτές χορεύουν όλο και πιο κοντά σε αυτόν, τότε ο χορός τελειώνει και το στολισμένο γαϊτανάκι μένει να θυμίζει το αποκριάτικο πνεύμα.   ΘΗΒΑ  Στη Θήβα γ